DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Novinky 2015

 

Všem přátelům, známým i všem neznámým návštěvníkům našich stránek přejeme příjemné prožití svátků vánočních a do roku 2016 hlavně zdraví, pohodu a lásku!


27.12.2015

Absolvovali jsme tradiční vánoční procházku se psí školou Jany Volfové. Kromě svých holek jsem měla ještě na hlídání Igorka a Geňu (Genesis Garzo Lobo). Vyzkoušela jsem si tedy hlídání 5-ti tryskomyší a jde mi to! (tímto zdravím svého manžela a rodiče a vůůůbec se tím nesnažím nic naznačit winkdevil ). Byla to bezva akce, nádherná procházka, počasí suprové a třešničkou na dortu byla otevřená hospůdka jen pro nás. Jo když máte vychované psy, máte i jistá privilegia.


5.12.2015

Na víkend jsme si přivezli Igorka. Je to úžasňák, nic neřeší, vše je OK, nic není problém, v noci žádná loužička. Pravda večer to za dveřmi ložnice zkoušel, ale rychle pochopil, že spinkat bude s holkama v pelíšku a do rána už byl klid. Ani holky nemají s Igorkem problém. Julinka si ho usměrnila, Orince je (jak jinak) úplně ukradený a Izzynka má radost neb má parťáka na blbiny. A jelikož nám dnes počasí přálo, vyrazili jsme na prochajdu na Javornou. Po návratu domů si všichni nacpali pupíky a teď už zase chrní.


27.11.2015

Dorazily zprávy od Cassidy (Cairistiona Bohemica felicitas) a Cassiana (Cassian Bohemica felicitas) - Vrh C 


16.11.2015

Dnešní krásný a slunečný den jsme využili k procházce. Takový podzim milujeme!


10.11.2015

V neděli jsem vytáhla Igorka a Geňu na cvičák. Moje holky jely na výlet na Šumavu s babičkou a dědou, protože Izza hárá. Při té příležitosti jsem chtěla Igorkovi udělat nějké hezké foto, ale to je opravdu nadlidský úkol!


23.10.2015

Vyrazili jsme na dovču do Krkonoš. Bohužel bez Julinky. Je teprve týden po kastraci a tak by s námi stejně nemohla turistit po kopcích. Všichni jsem si to bezva užili.


6.10.2015

Byli jsme navštívit Igorka. Samozřejmě, že ne pouze jeho, to by v Garzo Lobo ani nešlo, ale využili jsme času a trošku potrénovali. Nešlo to zrovna hladce, často došlo i na oslovení "Igore, ty magore!", ale výsledek stojí za to.


3.10.2015

Trochu jsem si pohrála se strukturou našich stránek. Hlavní novinkou je sekce Psi.


25.9.2015

Na facebook opět dorazily zprávy o "Céčkách" - Vrh C.


20.9.2015

Štěňátkovský maraton je za námi, počasí se umoudřilo a tak už zase výletujeme!


6.9.2015

Průběžně aktualizujeme zprávy z nových domovů od "Céček" - Vrh C .


23.8.2015

Trošku jsem si hrála a takhle to dopadlo. Ještěže je Kesík kluk, jinak by mě mohli podezřívat z klonování. 


21.8.2015

Nové fotky Kesíka (Cassian Bohemica felicitas) a Cassidy (Cairistiona Bohemica felicitas) - Vrh C


9.8.2015

Dnes jsme pouze nafotili pár fotek Cassiana (vrh C), jinak se snažíme neumřít vedrem. frown


1.8.2015

Cassian už s námi vyráží na procházky. Je to borec a budeme se s ním velmi těžce loučit. - Vrh C.


27.7.2015

Cassidy píše - Vrh C.


25.7.2015

Dokumentujeme život Kesíka pro budoucí paničku - Vrh C.

Včera jsme konečně vyrazili s holkama na vycházku. Nebyli jsme, co se narodila "céčka". Moc jsme si to všichni užili, jen Kesíkovi se doma samotnému moc zůstat nechtělo a tak jsem měla možnost zjistit, že umí také pěkně výt.


18.7.2015

Cassidy se zabydluje a panička píše ostošest. Kesík má nové foto a stále svůj nový domov hledá - vše najdete zde - Vrh C.


17.7.2015

Cairistiona alias Cassidy dnes odcestovala do nového domova. Společnost jí bude dělat krysařičí "velký brácha" Maddox.


11.7.2015

Perný týden mají za sebou "Céčka" - Vrh C.


4.7.2015

I když venku panují vedra, na lumpárny se nějaký čas najde - Vrh C.


1.7.2015

Abychom pořád jen nefotili, natočila jsem dnes 3 krátká videa našich pidi uličníků - Vrh C.


30.6.2015

Při veškerém shonu jsem úplně zapomněla na jednu skvělou událost! Na bonitaci v Jesenici se Archie (Acheron Bohemica felicitas) stal chovným psem. Moc moc gratuluji, dmu se pýchou a už teď se těším na nějké další malé pokračovatele :) .


23.6.2015

Čas tak strašně letí a já nějak nestačím dokumentovat růst "Céček". Tak jsem si to dnes vynahradila. - Vrh C  wink


13.6.2015

Přidala jsem nové fotky k vrhu C. A protože je opravdu krásné počasí, trávíme veškerý čas na zahradě. Izzynka se ujmula hlídání rošťáků, ale nějak ji to zmohlo :D


4.6.2015

Miminka už koukají a dnes byla prvně odčervena. Jak to všechno proběhlo najdete v sekci Vrh C.


26.5.2015

Dnes jsme byli s Orinkou na vyndání stehu. Konečně jí ten inkriminovaný uzlík přestane iritovat a rána se snad hladce zahojí. Vypadá teď jako válečný veterán, protože, bohužel jinak to nešlo, jsem  jí musela zavázat ranku tak, že má odvaz kolem celého těla. Takže máme tak trochu přepůlenou Orču :D . Miminka jsou ale spokojená a krásně přibývají jak na váze tak na velikosti - Vrh C.


22.5.2015

Ač jsou z vrhu C, jsou to dva obrovští bojovníci s velkým B. Klepu to na dřevo, ale dnes už to u nás v pelíšku vypadá pohodově a proto jsem z radosti uděla pár fotek - Vrh C.


20.5.2015

Včera se Orince narodil vrh C. Po velmi komplikovaném porodu císařským řezem, jsou to tak bohužel na dlouhou dobu poslední štěňátka v naší CHS.


10.5.2015

Další ideální výletová neděle na Šumavě. I budoucí mamina zvládá túry bez problémů. Foťák zůstal doma, místo něho jsem zcela zbytečně táhla tašku, kdyby Orinka už nemohla, tak jen pár fotek mobilovek.


9.5.2015

Postupně dokumentuji rostoucí bříško Orinky. Už se nám to krátí. Za cca 10 dní budeme vědět, jaké překvapení nám s Dukátkem upekli. - Vrh C


3.5.2015

Potěší mne každá prkotina a co teprve zpráva o nějakém odchovanečkovi! Jak se má Borgia Bohemica felicitas se dočtete zde.


2.5.2015

Opět jsme vyrazili na Šumavu. Tentokrát na Zhůří. Tu úžasnou scenérii trochu kazí fakt, že i zde padli američtí vojáci za svobodu zdejších lidí a pak tady komunisté vytvořili výcvikový prostor a vesnici s 623 obyvateli vystěhovali a srovnali se zemí. Ještě dnes tam v bývalých zahradách kvetou narcisky.

 

 

 

 

 

 

 

 


26.4.2015

V sobotu 25.4.2015 jsem se s Izzynkou zúčastnila Mezinárodní výstavy v Českých Budějovicích. Počasí bylo nádherné, jedinou komplikací byla šílená fronta před vstupní bránou, jinak celá výstava byla, jako již tradičně, moc hezká. Izzynka se ve vystavování lepší, ač to také nikdy nebude její hobby. Sice jsme byly třetí ze tří, ale s krásným posudkem (viz Výstavy) a tak mám z čertíka mého velkou radost. Orinku jsem měla také přihlášenou a ještě v pondělí jsem byla rozhodnutá, že ji vezmu s sebou. Během týdne se nám ovšem začala již kulatit a dostihly jí těhotenské nevolnosti, takže nakonec relaxovala doma na zahradě. Dle ověřených zdrojů se s Jůlinkou celý den slunily na lehátku! :)

Dnes slaví holky v vrhu B první narozeniny. Moc gratuluji a myslím na vás!

foto Bathymaas Bohemica felicitas


19.4.2015

Včerejší schůzový den jsem dnes holkám vynahradila pořádnou procházkou po šumavských polích, loukách, lesích a hájích. Jelikož i počasí nám přálo, prožili jsme zase jednu nádhernou prosluněnou neděli.

 

 

 

 

 

 

 

 


15.4.2015

Dnes byla Orince potvrzena březost. V květnu se tedy můžeme těšit na 2 miminka. Více info v sekci Vrh C.


11.4.2015

Jaro je tady se vší parádou a s ním i práce na zahrádce (jestli se ty latyfundie dají ještě zahrádkou nazývati!). Ale jelikož práce šlechtí, musí se zapojit i smečka čtyřnohá.

A protože holky pomáhaly poctivě a svědomitě, dostaly odměnu - nový bejvák!

 

 

 

 


4.4.2015

Navzdory předpovědi počasí dnes sluníčko svítilo ostošest a holky toho hned náležitě využily.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


3.4.2015

Ač to tak poslední dobou nevypadá, jsou tu velikonoce. Jako malá jsem je měla spojené s "juchů prázdniny", pak přišlo období "sadističní parcha... kluci" a teď "kurňa kolik těch vajec uvařit?!" a posléze "vejce už NÉÉÉ!!!". Tak si to všichni užijte a hlavně z vesela přátelé!

 


24.3.2015

Celý víkend patřil krysaříkům. S Orinkou a Izzynkou jsme se zúčastnily klubové výstavy v Jesenici. Podle výsledků by se dalo říci, že žádný zázrak to teda nebyl, ale pro mě ano. Já čekala, že Izzynka bude fungovat jako doma tzn. po připnutí na vodítko se mění v hrbatého týraného ploužícího se až nechodícího tvora, ale překvapila - chodila, no teda více spíše poskakovala (však to má i v posudku!), ale zkrátka a dobře se pohybovala a nestávkovala. Orinku jsem svěřila Kačce od Arčího (Acheronka) a ona šla. Šla úplně stejně jako se mnou, tzn. s výrazem nebaví mě to a tu hlavu zásadně nezvednu no a uši, uši ty teda rozhodně nemám! Tak trochu výmluvně to připisuji i hárání, které nás dostihlo a momentálně hárá celá naše čtyřnohá smečka. Posudky si můžete přečíst v sekci Výstavy.


8.3.2015

Jaro je tady! Je to poznat nejen na sněženkách, krokusech a rašících tulipánech, ale i na holkách (čtyřnohých). Nejenže konečně ztrácejí zimní srst (konečně proto, že v podání krysaříků zimní srst znamená pleš na hlavě a řídká srst na bocích, alespoň teda u nás) a začínají tedy vypadat správně leskle, ale také se začíná hárat. Julie neporušila tradici a hárá jako první. Jestli se Orinka přidá, nebo si počká 2 měsíce jako na podzim, to je ve hvězdách. Každopádně mě začal maratón vybírání ženicha. Zatím jsem ve fázi tápání. No a Izzynka by se mohla s háráním připojit, ať to máme při jednom. Kdo to má pořád hlídat a udržovat v izolaci?!

Dnes přidám  jen 3 fotky ze včerejší procházky, na víc není čas, je třeba připravit zahrádku a hlavně pergolu na sezení u kávy a grilování :D .

 

 

 

 

 


6.3.2015

Výborná zpráva přišla od Archieho (Acheron Bohemica felicitas). Před nedávnem to bylo první štěňátko v naší CHS a dnes je to úžasný pan pes, co má skvěle nakročeno ke zkoušce dospělosti - absolvoval vyšetření patel s výsledkem 1/0 . Na to, jak dlouho (nebo vlastně krátce) se pately v chovu sledují, je to bomba zpráva. Gratulujeme a držíme palce na bonitaci!

 


19.2.2015

Jarní prázdniny jsou v plném proudu a nebýt sněhu na horách, dalo by se říct, že jaro už je opravdu tady.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


14.2.2015

Tady u nás dole je inverze, tak jsme vyrazili na Šumavu. Slunečno, obloha vymetená, sníh a teplota nad nulou, zkrátka velká paráda a opět jsme si to moc užili.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


7.2.2015

Počasí opět nádherné, takže dlooouhá procházka byla úplně parádní. Tentokrát si foťák zabavila má dcera, takže fotky budou (jestli budou) později. Nicméně po takové procházce musí přijít odměna. Já mám čajíček a holky ňaminu. Jak jim chutná  posuďte sami.

 


1.2.2015

Dnes to venku vypadalo jako na jaře. Tedy alespoň do doby, než jsme vyrazili na procházku. Ale i tak se sluníčko občas ukázalo a bylo to fááákt super! Dvě hodiny venku, doma pak teplý čajíček a relax. Jó proč není v týdnu více nedělí?!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


16.1.2015

Trénujeme ve stížených podmínách. Agiliťáci třeste se, natrhnem vám pr...   gatě! wink cheeky

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


10.1.2015

Ve středu 7.1. absolvovala Izzynka trhání mléčných zubů. Přední dolní 3 řezáky, bychom určitě vytrhali (ve dvou lidech) sami, ale horní špičáky držely jak přilepené. Poté co mi je paní veterinářka ukázala, se už ani nedivím. Měla jsem strach jednak z narkózy a jednak z průběhu po probuzení. O to více, že Izzynka po "oblbovačce" hned zvracela. Ale možná i proto, že jsem s ní byla do úplného uspání a následně hned po operaci, takže se mi probouzela v náručí, proběhlo vše bez jakéhokoliv stresu. Hodinu po píchnutí narkózy už jsme byli doma a sotva jsem položila tašku na zem, Izza vyskočila, rozběhla se a plavným (cca 1m dlouhým) skokem hupsla za holkama do pelechu a svým tradičním oždibáváním je začala provokovat. Je to moje holka statečná!

Vzhledem k tomu, že nám venku fouká uragán, neriskujeme odlet krysaříků a lenošíme doma v teple. :)

 

 

 

 


4.1.2015

Návštěva v CHS Garzo Lobo. Krásně jsme se prošli a vydováděli nejprve s boerboel holčičkami a pak s krasařičí tryskomyší. Kvalita fotek je otřesná, ale nejenže to bylo už večer a Jany obývák není atelier s perfektním osvětlením, ale když se sejdou dva krysí "magoři", tak fotograf ani fototechnika nestíhají! Nejlepší na tom je, že ty fotky vůbec nevypovídají o skutečnosti, jelikož většinou měl převahu ten malej drzej cvrček Genesis Garzo Lobo.

 

 

 

 

 

 

 

 


3.1.2015

První letošní procházka. My tu zimu fakt nemusíme!

 

 

 

 

 

 

 

 


1.1.2015

Ať je nový rok 2015 rokem šťastnějším, úspěšnějším, zdravějším , zkrátka alespoň o kapku lepším než rok předchozí!